Infekcije, Bolesti I Početna Stranica Zdravlje

zdravstvena skrb zdravstvena skrb medicina

Da biste dobili najnovije savjete za prehranu, vježbanje i zdrav način života. Tihi moždani udar-to je moždani udar, koji je bez ikakvih vanjskih simptoma, i pacijenti, kao pravilo, a ne kao što je imao moždani udar. Iako ne uzrokuju prepoznate simptome, tihi potez do sada izaziva oštećenja mozga, a pacijent na povišeni rizik za obje prolazni ishemijski napad i moždani udar u budućnosti. I obrnuto, oni koji je imao moždani udar, prijeti da tihim kontrolama udarcima. U opširnom istraživanju 1998. godine, postali su više od 11 milijuna ljudi, prema procjenama, doživjeli moždani udar u SAD-u. Oko 770,000 od tih udaraca su симптоматическими, a 11 milijuna su se prvi put šuti MR infarkta mozga ili krvarenja. Tihe moždanog udara, obično uzrokuju oštećenja, koji su otkriveni uz pomoć korištenja нейровизуализации, kao što su MRI. Tihi udaraca, procjenjuje se, dogoditi pet puta brzina simptomatske angine. Rizik od moždanog udara saopštava se povećava s dobi, ali također može utjecati na mlade odrasle i djecu, osobito one s akutne anemije.

Probavni sustav je odgovoran za cijepanje hrane u molekule dovoljno mali da se može koristiti tjelesnih stanica i tkiva. Hrana propada kroz žvakanje i бурления u trbuhu, ali i kemijski - kroz želudac kiselo-ljubavi enzimi, a u tankom crijevu, gdje dolaze enzima gušterače i sokovi posebno otopiti i probaviti proteine, ugljikohidrate i vlakna. Žuč iz jetre također radi na masti. Iako apsorpciju nekih lijekova i alkohola može početi u želucu, apsorpciju uglavnom funkcije tankog crijeva. Probavljiva hranjive tvari prolaze kroz iz tankog crijeva i микроворсинки u kapilare i dalje u jetru za detoksikaciju i daljnju obradu i kondicioniranje, zatim na tijelo.


Protokoli za određene zarazne bolesti sadrže epid informacija u odnosu na pokrajinski i nacionalni trend.


Detaljne informacije o laboratorijskih istraživanja, liječenja i istraživanja u oblasti javnog zdravstva, uključen u protokole i odražava najbolje prakse u trenutku objavljivanja. Kao napredak u području znanstvenog znanja i prakse zdravstvene postaju dostupni, naš kolektivni odgovor na uspostavili, ali i ponovno otkrivene i razvijaju patogena treba redovito revidirati i ažurirati. Iako vodič će se ažurirati povremeno, liječnici moraju da preuzmu odgovornost kako bi se osiguralo da imaju najnovije informacije vezane uz slučaj su oni koji se bave, i zbog tog razloga, popis sredstava prikazane su u nastavku.

Kada naš imunološki sustav kojih je oslabljena, normalno kvasac prisutan u našem tijelu, zove kandidijaza, može da se vrati od korisnih kvasca u opasan gljiva. To je kvasac kvasac može rasti brže od normalne ravnoteže, što je priroda odredila i заваливать korisne flore (лактобактерий ацидофильных bakterija), koji se obično održava prirodnu razinu kvasca u provjeru. Naziv ove gljivične infekcije naziva kandidijaza.

Ovaj novi oblik gljivične kvasca razvijaju ризоиды ili dugo роющие noge, koje se mogu prikačiti i prodiru u sluznicu crijeva i uzrokovati ozbiljne bolove crijeva. S vremenom переродилось gljivične kvasac može зарыться ravno kroz stijenke crijeva. To stanje se naziva sindrom негерметичной crijeva, omogućava djelomično prekuhano proteina i samo kvasac za putovanja u krvotok, gdje se pretvara u toksine. Дрожжевая infekcija može da prodre kroz cijelo tijelo, ako se to dogodi, onda imate sustava ili sistemske kandidijaze.

Zdravlje недополучила filozofske pažnje, od bolesti, i u ovom eseju će biti, odnosno, manje govori o tome. Konceptualni krajolika u slučaju zdravlja je malo složeniji od bolesti; jedan od načina razmišljanja o zdravlju kaže da je to samo nedostatak bolesti, pa ako bolest biološke neispravnosti, treba da zdrav čovjek je onaj čiji su biološki sustav je sve u redu. Ali jedan pogled na zdravlje inzistira na tome da to nije samo nedostatak bolesti, ali i dostupnost, ili za nešto više, pozitivno stanje. U statutu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) definira zdravlje je stanje potpunog tjelesnog, duševnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti ili slabosti" (WHO, 1948). U skladu sa sličnim pogledima, moramo misliti ne o zdravlju i bolesti sami, ali i u smislu zdravlja, bolesti i normalnosti. Ovaj esej će izgledati u teoriji zdravstvene nakon prethodne rasprave bolesti.